گياهان برای رشد سريع و توليد محصول زياد به ميزان مناسب كود نياز دارند. مصرف كود نقش مهمی در توليد پايدار محصول و افزايش توليد جهانی غذا در ٥٠ سال اخير داشته است. با توجه به تنوع مواد كودی موجود، بهره برداران بخش كشاورزی با پرسش های زيادی در رابطه با مواد تشكيل دهنده، خواص، شرايط مصرف و شيوه استفاده كودها مواجه هستند. از اين رو آگاهی از ويژگی ها و عناصر موجود در كودها براي كاربرد صحيح و علمی آنها برای بهبود توليد محصولات كشاورزی و حفظ محيط زيست ضروری است.
برخی از عناصر مهم در تركيبات كودهای شيميايی عبارتند از نيتروژن، فسفر، پتاسيم، روي، منگنز، مس، آهن، كلسيم، بور، منيزيم، موليبدن، ازت، گوگرد و آهن كه اين عناصر براي تغذيه و رشد و مقاومت گياه در برابر بيماری ها بسيار مؤثر هستند.
آزمايشگاه آناليز شيمیایی ساوا آزمای يكتا كه داراي گواهي استاندارد مديريتی و فنی آزمايشگاه ها 17025 ISO-IEC از مرکز ملی تأييد صلاحيت ايران می باشد ، ضمن برخورداری از كارشناسان و متخصصان مجرب در زمينه آناليز مواد، با استفاده از استانداردهای ملی و بين المللی و همچنين با بهره مندی از تجهيزات مدرن و مجهز از جمله دستگاه پلاسماي جفت شده القایی-نشر اتمی (ICP-OES) مدل 7200-ICAP قادر است ٨٠ عنصر كاتيونی را به صورت همزمان اندازه گيری و نتايج را ارائه نمايد.
انواع كودهای شيميایی و كشاورزی
با توجه به تنوع بالای كودهاي شيميایی و لزوم آگاهی از عناصر تشكيل دهنده آن ها، واحد آناليز كودهای شيميايی ساوا آزمای يكتا توانايی
شناسايی و اندازه گيری عناصر مختلف انواع كودها را ، در کوتاه ترین زمان و بالاترین دقت دارا میباشد .
- كودهای (آلن) ارگانيک
- كود های زيستی
- (بيولوژيک)
- كود شيميایی (معدنی)
- كودهای ماكروالمنت
- كودهای ميكروالمنت
- كودهای مخلوط
- كود گوگرد
- كود ازت
- كود پتاسيم سولفات
- كود سولفات آهنی
- كود آلومينيوم فسفات
- كود كلسيم سولفات
- كود كلسيم فسفات
- كود سولفات منگنز
- كود سولفات روی
- كود سولفات موليبدن
- كود سولفات منيزيم
- كود كلروپتاس
- كود فسفاته
- كود پتاسيم
- كود گوگرد
- كود منگنز
- كود مس
- كود سولفات آهن
روش های استاندارد انجام آزمون بر روی كودهای شيميایی
١ -روش هاي كلاسيک (تيتراسيون)
٢ -روش های وزن سنجی
٣ -روش ICP-OES
۴ -روش AAS
۵ – XRF