واحد آنالیز فلزات مجموعه آزمایشگاهی ساوا آزما به سبب برخورداری از کارشناسان و متخصصان مجرب، تجربه کافی و همچنین داشتن تجهیزات پیشرفته این حوزه از جمله دستگاه پلاسمای جفت شده القایی-نشری (ICP-OES) مدل ICAP 7200 و همچنین دستگاه کوانتومتر و … خدمات خود را به دو شکل ارائه میدهد:
شیمی تر:
روش شیمی تر به این صورت انجام میگردد که ابتدا از عمق نمونه ارسالی نمونه برداری میگردد . سپس آماده سازی نمونه با ایجاد هضم شیمیایی به کمک اسیدهای معدنی که متناسب با جنس نمونه و همچنین بر اساس استانداردهای روز دنیا انجام میشود و نمونه به شکل محلول در میآید . در نهایت بر روی محلول به دست آمده با کمک دستگاه پلاسمای جفت شده القایی ( ICP-OES ) آنالیز مولتی المنت انجام میشود و نتیجه آن نیز به صورت عنصری گزارش میگردد . در صورت نیاز به تعیین گرید،بر اساس استانداردهای بینالمللی گرید و نوع آلیاژ تعیین میشود.این روش بسیار کارآمد و دقیق بوده و میتواند مقادیر عناصر را حتی تا حد یک ذره در بیلیون ذره (ppb) تشخیص دهد.
شیمی سطح:
روش شیمی سطح با دستگاه کوانتومتر انجام میشود و طی آن نمونه برداری و آماده سازی نمونه انجام نمیشود.در این روش با ایجاد جرقه(spark) بر روی سطح نمونه و اندازه گیری نشر حاصل از عناصر موجود،میتوان مقادیر عناصر تشکیل دهنده را به صورت نسبی و تقریبی مشخص نمود.
برخی از خدمات قابل ارائه توسط واحد آنالیز فلزات مجموعه آزمایشگاهی ساوا آزما یکتا که به هر دو روش ذکر شده در بالا قابلیت انجام دارند به شرح زیر میباشد:
1) آنالیز سیم جوشها
سیم جوشها یکی از موارد مهم مصرفی در صنعت جوشکاری هستند. در انواع مختلفی تولید شده و در بین قطعات قرار گرفته و باعث پر شدن فضای خالی و اتصال بین آنها میشوند.از انواع سیم جوشها میتوان به سیم جوشهای استیل،آلومینیوم، پایه نیکل، فولادی، مس-فسفر و … اشاره نمود.
در واحد آنالیز فلزات مجموعه آزمایشگاهی ساوا آزما آنالیز سیم جوشها هم به روش کلاسیک( الکتروشیمی) و هم به روش شیمی تر با هضم اسیدی قابل انجام میباشد.
2) تعیین درصد خلوص آلیاژها و تعیین گرید آنها
در واحد آنالیز فلزات مجموعه آزمایشگاهی ساوا آزما به سبب برخورداری از کارشناسان مجرب و متخصص در حوزه متالورژی، بسته به نوع آلیاژ ، هضم اسیدی مناسب بر روی آن انجام شده و درصد خلوص آن تا 9999/99 قابل گزارش دهی میباشد.
3) آنالیز نمونه های فلزی پایه مختلف
این آنالیز برای انواع فلزات در پایه های مختلف متناسب با استاندارد مربوطه و همچنین بسته به نظر مشتریان محترم به هر دو روش شیمی تر و شیمی سطح قابل انجام میباشد.
4) آنالیز فروآلیاژها(فرومولیبدن،فرومنگنز،فروکروم،فروسیلیسیم و فروسیلیکومنیزیم)
واحد آنالیز فلزات مجموعه آزمایشگاهی ساوا آزما، یکی از آزمایشگاههای مرجع و همچنین متخصص در امر آنالیز فروآلیاژ ها در سطح کشور بوده و این نوع نمونه ها را با بالاترین میزان دقت و کمترین میزان خطا نسبت به سایر رقبای خود اندازه گیری مینماید.
5) آنالیز آهن فلزی، هماتیت و مگنتیت
این آنالیز کاملا مطابق استانداردهای مربوطه و به روش کلاسیک ( تیتراسیون) در واحد آنالیز فلزات مجموعه آزمایشگاهی ساوا آزما قابل انجام میباشد.
6) تعیین جرم پوشش برای ورقهای گالوانیزه،قلع اندود،آلومینایز فسفاته و آنودایز
در واحد آنالیز فلزات مجموعه آزمایشگاهی ساوا آزما آنالیز جرم و ترکیب پوشش گالوانیزه به کمک دستگاه کوانتومتر و یا با نمونه برداری دقیق از سطح ،با دستگاه ICP-OES قابل انجام است.
7) آنالیز بابیتهای سرب و قلع
در بابیتها معمولا از عناصری چون روی، آرسنیک،سرب ،قلع و مقادیر کمی آلومینیوم استفاده میشود که به دلیل نرمی میزان اصطکاک و ساییدگی را در یاتاقانها به حداقل برسانند.
در واحد آنالیز فلزات مجموعه آزمایشگاهی ساوا آزما انالیز این عناصر بسته به خواست مشتری به هر دو روش شیمی تر و شیمی سطح قابل انجام میباشد.
8) تعیین درصد عنصر بور در آلومینیوم و آهن
آمیژان آلومینیوم- بور که دارای حدود 8 % بور میباشند به طور گسترده در تولید آلیاژ های آلومینیوم با گرید رسانا، به منظور پاک سازی فلزات حامل که در حین حل سازی، قابلیت رسانایی الکتریکی آلومینیوم را کاهش می دهند بکار می روند. فلزات حاملی مثل Ti، V،Cr و Zr به راحتی بوسیله بور رسوب می کنند چرا که براید این عناصر، پایدار تر از براید آلومینیوم، AlB2 است.
فولادهای حاوی بور نیز دارای ۰۰۳/0 الی 005/0 درصد بور هستند . بور به فولاد کاملا آرام (Fully killed steel) افزوده میشود تا خواص سختی پذیری آن را بهبود بخشد . بیشترین تاثیر بور ، در فولادهای دارای کربن پایین است.
در واحد آنالیز فلزات مجموعه آزمایشگاهی ساوا آزما، آنالیز فولادهای بور دار و همچنین آمیاژهای آلومینیوم-بور بنا به خواست مشتریان محترم به هر دو روش شیمی سطح و شیمی تر قابل انجام میباشد.
9) تعیین رطوبت نمونه های آهن اسفنجی در خلا
آهن اسفنجی (DRI) یکی از مهمترین منایع آهنی مورد استفاده در صنایع فولادسازی به شمار میرود. خواص ذاتی این محصول از قبیل میزان تخلخل زیاد (حدود 40 تا 60 درصد) و جذب رطوبت و اکسیژن قابل توجه ناشی از آن، سطح ویژه (5/0 تا 3 متر مربع بر گرم) و قابلیت اشتعال بالا، استحکام مکانیکی و مقاومت به سایش کم باعث شده است که فرآیند ذخیره سازی و حمل و نقل آن مشکل و نیازمند تدابیر ایمنی بسیار دقیقی باشد. به همین دلیل اتخاذ راهکاری مناسب جهت جلوگیری از اکسیداسیون و افت خواص فلزی در حین نگهداری و حمل و نقل DRI امری اجتناب ناپذیر است.
اندازه گیری میزان رطوبت در این نوع آهنها به انتخاب و یا تغییر روشهای حفظ و نگهداری و همچنین کاهش هزینههای مربوطه کمک شایانی مینماید.این آنالیز در واحد آنالیز فلزات مجموعه آزمایشگاهی ساوا آزما قابل انجام میباشد.
در صورت نیاز به آنالیزی غیر از آنالیزهای ذکر شده لطفا جهت مشاوره با واحد آنالیز فلزات مجموعه آزمایشگاهی تماس حاصل فرمایید.